Anmeldelser fra nogle af vores mange tilfredse patienter

Synskorrektion med laser: Hvilken metode skal man vælge?

Problemer med briller, som hele tiden dugger eller går i stykker, problemer med hele tiden at skulle skifte kontaktlinser, eller problemer med at dyrke sport? Et ønske om at bidrage til et mere bæredygtigt forbrug og en lyst til en mere komfortabel hverdag? Så opfordrer vi til at overveje en synskorrigering med en øjenlaseroperation. Men hvad bør man vide om proceduren, og hvordan vælger man den bedst egnede synskorrektion med laser?

Den nye generation af øjenlasere sikrer et trygt resultat

Ifølge Pontus Løth, optometrist hos Øjenklinikken Lirema, kan hyppige synsfejl som nærsynethed, langsynethed eller astigmatisme hurtigt og trygt korrigeres med en laseroperation.

”En laser, der fanger øjets position i hele 5 dimensioner, udføres på begge øjne, under en operation, i løbet af kun nogle få minutter, og giver mulighed for at opnå et meget præcist resultat. Det er ikke kun øjnenes position, der analyseres, men også pupillens position – hvis pupillen bevæger til siden, så standser laser maskinen, og proceduren kan fortsættes derfra, hvor arbejdet blev afbrudt – det er meget trygt”, siger Pontus Løth.

Optometristen understreger også, at synskorrektion med laser ikke er egnet til alle. Den kan kun udføres på voksne fra myndighedsalderen, når øjeæblet er færdigudviklet, og op til ca. 45 år, hvor der ved den alder starter en naturlig proces hvor øjets linse stivner, også kaldt presbyopi, og hvor man får brug for læsebriller.

”Når en patient kommer til konsultation, så spørger vi patienten, om hans eller hendes syn har været stabilt i mindst et år, om patienten har andre kroniske sygdomme, som kan have indflydelse på synet, fx diabetes, grøn stær, hvorvidt kvinder er gravide eller ammer etc. Vi foretager udførlige synsanalyser for at bestemme hornhindens tykkelse, samt øjets generelle tilstand. Det er først herefter, at vi bekræfter hvorvidt en synskorrektion med en øjenlaser kan udføres på patienten”, præciserer optometristen.

Specialisten siger, at når man hele tiden arbejder med de største og markedsledende, samt mest pålidelige laser producenter som „Schwind eye tech solutions“, ”Carl Zeiss AG“ og “Ziemer Group AG“, og når man anvender den nyeste laserteknik under operationer, så kan proceduren udføres hurtigt og på en måde, som effektivt beskytter hornhinden mod dehydrering.

Bæredygtige metoder for øjenkirurgi

Når man kommer til en konsultation med henblik på synskorrektion med øjenlaser, så udfører specialisterne ikke kun detaljerede synsprøver, men spørger også patienten ind til hans eller hendes livsstil, arbejde og aktiviteter.

“Laserkorrektion kan allerede udføres dagen efter konsultationen. Vi anbefaler ikke at få udført proceduren samme dag, da pupillerne bliver udvidet under konsultationen, og de skal være kontraherede under selve operationen. Vi vælger altid først metode efter at have taget hensyn til patientens specifikke arbejde, fritid og resultaterne af undersøgelserne”, siger Pontus Løth.

Ifølge specialisten findes der flere forskellige metoder til synskorrektion med øjenlaser på markedet. Men det er kun få mennesker, der kommer til øjenlæge, som virkelig kender forskellen på dem.

FS-LASIK/PREMIUM

Operation af denne metode udføres ved hjælp af to lasere – en femtosekund schweizisk laser ”Ziemer” og en tysk excimerlaser af den nye generation ”SCHWIND eye-tech-solutions“. Den ene laser skærer ud” og løfter et stykke af hornhinden, hvorefter en stråle fra den anden laser” behandler den overfladiske del af hornhinden, og bagefter lægges stykket af hornhinden på plads igen. Det internationale navn LASIK er en forkortelse for laser assisted in situ keratomileusis, som betyder en proces, hvor en hornhinde bliver omformet og lysstråler bliver brudt korrekt igen.

Ifølge optometristen” er PREMIUM metoden (FS-LASIK) især egnet til mennesker, som ikke kan tåle smerte, eller som hurtigere vil tilbage på arbejde, når der forventes en særlig hurtig heling af øjnene.

LASEK/NO CUT

LASEK, også kaldt ”No Cut”, bliver i Øjenklinikkerne hos ”Lirema” ” udført ved hjælp af den nye generations excimerlasere af de tyske producenter ”SCHWIND eye-tech-solutions“ eller ”Carl Zeiss Meditec“. De internationale navne LASEK eller TransPRK er forkortelser af flere termer, som betyder en kirurgisk procedure, hvorunder der ved brug af en laser” laves ændringer på hornhinden og korrigerer dermed synet (eng. LASEK – laser assisted epithelial keratomileusis, TransPRK – trans-epithelial photorefractive keratectomy). Når der anvendes No Cut metoden, fjernes hornhinde-epitelet ved hjælp af en medicinsk opløsning, derefter laves der ændringer i hornhindens konveksitet, og synet bliver bedre. Når denne metode af øjenoperation er udført, kan der ikke observeres, at der er foretaget nogen form for operation på øjets hornhinde. Patienten kan med det samme fungere uden briller, og operationens fuldstændige effekt opnås i løbet af nogle få uger.

”Uanset operationsmetode vil man opnå det samme resultat. Der er kun forskel i udførelsen af selve operationen” og helingsperioden. Vi har været på markedet i næsten to årtier, vi har det nyeste laserudstyr i vores klinikker, og vi arbejder med mikro-kirurger med mange års erfaring. Derfor kan vi garantere både den mest effektive og trygge synsbehandling til vores patienter”, konkluderer Pontus Løth.

Du er velkommen til at udfylde et gratis online spørgeskema og finde ud af, hvorvidt en øjenlaserbehandling er mulig til dig.