Anmeldelser fra nogle af vores mange tilfredse patienter

Øjenlaserkirurgi: Hvordan vælger man den rigtige metode?

Problemerne ved konstant at bære eller ødelægge briller, bekymringer omkring skift af kontaktlinser eller deltagelse i sportsaktiviteter, ønsket om at bidrage til et mere bæredygtigt forbrug og viljen til at leve et mere behageligt liv kan medvirke til overvejelse af øjenlaserkirurgi. Hvad bør du vide om proceduren, og hvordan vælger du den mest hensigtsmæssige metode til øjenlaserkorrektion?

Den nye generation af lasere sikrer et effektivt resultat

En øjenlæge på Lirema Øjenklinik kan hurtigt og sikkert rette de mest almindelige synsforstyrrelser, såsom nærsynethed, langsynethed eller bygningsfejl. “Laseren, der registrerer øjets position i helt op til 5 dimensioner, udfører operationer på begge øjne på få minutter og giver mulighed for at opnå et meget præcist resultat. Ikke kun øjets position analyseres, men også pupillernes position – når de viger til siden, stopper laseren. Derefter er det muligt at fortsætte proceduren, hvorfra laseren stoppede arbejdet. Processen er 100 % sikker,” siger Rasa Jankauskienė, øjenlæge hos Lirema.

Kirurgen understreger dog også, at øjenlaserkirurgi ikke egner sig til alle. Det er kun muligt fra en alder af 18 år, når øjeæblet er fuldt dannet, og indtil omkring 45 år, når den naturlige proces, hvor øjets linse begynder at stivne (også kaldet presbyopi) begynder, og man vil have brug for læsebriller.

“Når en patient ankommer til konsultationen, spørger vi, om vedkommendes syn har været stabilt i mindst et år, og om der er kroniske sygdomme, der kan påvirke synet, såsom diabetes eller grøn stær. Hvis patienten er kvinde, spørger vi, om hun er gravid eller ammer. Vi udfører detaljerede synstests, og først derefter bekræfter vi, om øjenlaserkorrektion er en mulighed for patienten,” forklarer lægen.

Ifølge mikrokirurgen kan proceduren udføres hurtigt og på en særlig beskyttende måde for hornhinden ved udelukkende at arbejde med de største, markedsførende og mest pålidelige laserproducenter, som f.eks. Schwind Eye tech-løsninger, Carl Zeiss AG og Ziemer Group AG.

Standarder for vedvarende øjenkirurgi

Under konsultationen udfører lægen detaljerede synstests og spørger ind til patientens livsstil, arbejde og aktiviteter.

“Laserkorrektion er mulig allerede dagen efter konsultationen. Vi anbefaler dog ikke proceduren samme dag, da pupillerne under konsultationen bliver udvidet, hvilket de ikke bør være under operationen. Vi anbefaler typen af operation, men tager altid højde for patientens arbejde, fritidsaktiviteter og de detaljerede undersøgelsesresultater,” siger Rasa Jankauskienė.

Ifølge lægen tilbydes flere af de mest populære standarder på markedet for øjenlaserkirurgi, men kun få, der kommer ind på oftalmologens klinik, kender forskellene.

SMART standard (LASEK eller TransPRK)

SMART-standarden, også kendt som ”incision-fri”, udføres på Lirema Øjenklinikker ved hjælp af den nye generation af de tyske producenters SCHWinds øjentekniske løsninger eller Carl Zeiss Meditec-excimer-lasere. De internationale navne LASEK eller TransPRK er forkortelser for en kirurgisk procedure, hvor laser bruges til at ændre formen af hornhinden for at opnå korrekt syn (LASEK: laser-assisteret epitelkeratomileusis; TransPRK: transepithelial fotorefrative keratektomi). Det yderste lag af hornhinden eksfolieres med en medicinsk løsning i henhold til SMART-standarden. Derefter eksponeres den øverste del af hornhinden for laserstrålen uden berøring; formen ændres; og synet forbedres.

PREMIUM-standard (FS LASIK)

Med denne standard udføres operationen af to lasere – femtosecond schweizisk laser Ziemer og den nye generation af tysk excimer laser, SCHWind eye-tech-løsning. Den ene laser trækker hornhindelappen tilbage, den anden del af hornhinden udsættes for laserstrålen, og lappen spejlvendes. Det internationale navn LASIK er en engelsk forkortelse for laserassisteret in situ keratomileusis, som er den proces, hvori hornhinden omformes, og lysstråler brydes korrekt.

“Med den første standard (LASEK eller TransPRK) inden for laserkirurgi ser øjenhornhinden ud, som om der ikke har været nogen operation. Patienten kan leve uden briller med det samme, og den fulde effekt af operationen opnås inden for et par uger. Denne metode tilbydes til dem, der kan lide at leve aktivt, deltage i kontaktsport eller andre aktiviteter med en højere risiko for øjenskader,” forklarer Rasa Jankauskienė.

Ifølge mikrokirurgen er PREMIUM-STANDARDEN specielt velegnet til dem, der ikke tolererer smerte, ønsker et hurtigt resultat eller befinder sig et sted i kort tid, hvorfor der forventes en hurtig heling af øjet.

“Uanset type af behandling er resultatet af proceduren det samme. Kun proceduren for operationen og perioden for helingen af øjet er anderledes. Efter at have været på markedet i næsten to årtier, med de nyeste lasere på vores klinikker og med mikrokirurger med mange års erfaring, kan vi garantere de bedste og sikreste synsbehandlinger for patienten,” slutter lægen.

Du er velkommen til at udfylde et gratis online spørgeskema og finde ud af, om øjenlaserbehandling er mulig til dig.