Green eye

Hvordan ser vi 

Vidste du, at synet stort set fungerer på samme måde som et fotografiapparat? De fleste af os skænker ikke synet en tanke, før vi får problemer i form af nærsynethed, langsynethed eller et nedsat syn på grund af bygningsfejl.

Når man bliver ældre, opstår der ofte problemer med øjnene. Tidligere blev disse synsproblemer udbedret med briller eller kontaktlinser. I dag følger et stigende antal mennesker berømtheder som Kim Kardashian og Brad Pitt´s eksempel og vælger laserøjenkirurgi som en hurtig, sikker og permanent metode til et godt syn.

Hvad er nærsynethed?

Hvis fjerne genstande ses som slørede, er du sandsynligvis nærsynet. Nærsynethed (myopi) opstår, når øjeæblet enten er lidt for langt eller hornhinden lidt for krum, hvilket medfører, at lys ikke er i stand til at fokusere korrekt på nethinden. Nærsynethed kan skyldes genetiske eller miljømæssige faktorer, men kan også være et resultat af overdreven læsning og skrivning samt overforbrug af smartphones, tablets og computere.

Øjenkirurgi med laser er en effektiv metode til at udjævne hornhinden og korrigere for nærsynethed

Hvordan opleves langsynethed

Har du svært ved at se ting tæt på? Måske må du knibe øjnene sammen, fordi dit syn sløret, har ondt i øjnene eller får hovedpine af at læse. Det er de klassiske symptomer på langsynethed (hyperopi), og det opstår, når øjeæblet er for kort til at fokusere eller hornhinden er misdannet, og således forhindrer øjet i at fokusere korrekt.

Øjenkirurgi med laser kan rette hornhindens krumning og dermed fjerne langsynetheden.

Hvad er bygningsfejl?

Bygningsfejl er et ret almindeligt synsproblem, der skyldes en unormal kurve på det yderste af hornhinden. Bygningsfejl vil ændre måden, hvorpå lyset når nethinden og resulterer i et uskarpt og forvrænget syn.

Bygningsfejl kan let korrigeres med øjenkirurgi med laser.

Det skal du vide om øjenkirurgi med laser

Øjenkirurgi med laser er hurtig, sikker og smertefri, når operationen udføres af en erfaren øjenlæge på en velrenommeret  øjenklinik. Den kan skabe en bedre livskvalitet for dem som lider af nærsynethed, langsynethed eller bygningsfejl. Synsforbedringerne er permanente, og det er en myte, at de ikke holder hele livet. De fleste patienter er i stand til at vende tilbage til arbejdet dagen efter behandlingen.

Her er en patients oplevelse af øjenkirurgi med laser.

Læs mere om øjenkirurgi med laser og se om det er noget for dig.

Hvad er forskellen på LASIK og LASEK øjenkirurgi med laser?

LASIK er den mest almindelige metode og fungerer ved at ændre kurven på hornhinden. To lasere bruges under indgrebet: den ene laver en beskyttende flap, og den anden omformer hornhinden.

De fleste patienter får et forbedret synet umiddelbart efter LASIK operationen.

LASEK udføres normalt, når hornhinden er for tynd til at en laser kan skære en flap i det. I stedet anvendes en tynd plade til at afdække de områder på hornhinden, som ikke skal behandles.

Det kan tage et par dage før synet er normalt igen efter LASEK-kirurgien.

For at læse mere om øjenkirurgi med laser eller booke en konsultation, så tryk her.