Lämplig för ögonlaser

10 spørgsmål til øjenlæge Rasa Jankauskienė

Vores patienters helbred har topprioritet for klinikken. Vi behandler hver eneste patient omsorgsfuldt og giver udførlig rådgivning i hver enkelt tilfælde. Mød øjenlæge Rasa Jankauskienė, der blev tilknyttet Lirema klinikkens team for fire år siden. Nedenfor finder du hendes svar på 10 spørgsmål.

 1.  Hvor mange år har du arbejdet inden for dette speciale, og hvor længe har du været læge på oftalmologisk klinik Lirema? 
  Jeg har været øjenlæge i 17 år, og jeg har arbejdet på i Lirema i fire år.
 2. Hvorfor Lirema? Ønskede du ikke at få din egen klinik? 
  Jeg har haft egen praksis i mere end 10 år, men jeg ønskede større faglig udfordring, og Lirema kan tilbyde de perfekte rammer til diagnosticering og behandling af øjensygdomme. Et stærkt team og et indgående kendskab til patienternes ønsker og behov, gør det muligt sammen at opnå særdeles tilfredsstillende resultater.
 3. Hvor ofte tager du til udlandet for at videreuddanne dig? Hvor gik din seneste studietur hen?
  Jeg tager til udlandet en eller to gange om året for at dygtiggøre mig og orientere mig, om den seneste forskning på området. Senest deltog jeg i German Surgeon Congress i Nürnberg.
 4. Husker en øjenlæge sine patienter? Har du nogle faste klienter? 
  Ja, normalt husker vi dem, men det er naturligvis patientens øjne, som vi husker bedst. Jeg har den glæde, at tidligere patienter er flinke til at anbefale mig og klinikken til familie og venner.
 5. Følger du med i den nyeste forskning inden for oftalmologi? Er oftalmologien i Litauen på højde med udlandets?
  Jeg holder mig opdateret ved regelmæssigt at læse relevant medicinsk litteratur, ligesom jeg deltager i konferencer og holder mig orienteret gennem kolleger. Litauen klarer sig ret godt globalt set. Vi har adgang til det nyeste diagnostiske udstyr og viden, så vi kan tilbyde de mest moderne behandlingsmetoder i de store byer.
 6. Hvis du havde en million kroner, hvad er det første nødvendige udstyr, du vil købe og hvorfor?
  Jeg kan ikke vælge én bestemt ting. Vores arbejde kræver hele tiden det nyeste udstyr, for vi ønsker, at patienterne til hver en tid skal have de mest præcise forundersøgelser og de sikreste kirurgiske procedurer. 
 7. Hvordan påvirkes vores øjne af det vand, som vi vasker os i?
  Jeg plejer at sige, at sundhed er baseret på vand, så det handler først og fremmest om god hygiejne, da det er en af forudsætningerne for sunde øjne.
 8. Hvilket andet end løg kan få øjnene til at løbe i vand?
  Det er et vanskeligt spørgsmål. Det er ret individuelt og kan bl.a. forårsages af allergi. Jeg spørger mine patienter.
 9. Hvorfor ændrer børns øjne farve med alderen?
  Jeg har ingen erfaring med, at øjenfarven ændrer sig med alderen. Mine tre børns øjenfarve har absolut ikke forandret. Måske skyldes det, at børns øjne bliver mere nysgerrige, muntert og naturligt.
 10. Hvad dine personlige interesser?
  Jeg elsker at lære om de forskellige landes kultur. Hvis jeg kan, så rejser jeg, som regel med min familie. Jeg elsker at dyrke sport, især rulleskøjteløb. Jeg er også interesseret i argentinsk tango.