10 spørgsmål til øjenlæge Lina Socevičienė

Du og de andre patienter er det vigtigste for vores klinikker. Der er flere forskellige måder at passe sine øjne på. Mød en af vores øjenlæger, Lina Socevičienė, som sørger for at du får omhyggelig og professionel vejledning. Her kan du læse svarene på 10 spørgsmål om hendes arbejde og interesser.

 1. Hvor længe har du behandlet øjne?
  Jeg har arbejdet som øjenlæge i sytten år.
 2. Hvilken uddannelse har du?
  Jeg er uddannet fra Vilnius University Faculty of Medicine, og har specialiseret mig i oftalmologi på Vilnius University Hospital.
 3. Hvilket område inden for oftalmologiske sygdomme er det mest interessante i øjeblikket?
  For tiden interesserer jeg mig mest for den forreste del af øjeæblet, dvs. corneale sygdomme som grå stær, brydningsfejl, osv.
 4. Hvorfor valgte du en privat klinik? Tilbyder de offentlige klinikker ikke tilsvarende behandlingsmuligheder?
  Offentlige hospitaler tilbyder mange forskellige oftalmologiske behandlinger, men vi har langt flere tilbud på vores privatklinik. Derudover var det muligheden for at arbejde selvstændigt og at kunne vælge frit vigtigt for mig.
 5. Hvad er synes du om de traditionelle fjernøstlige behandlingsmetoder
  Jeg støtter evidensbaseret lægevidenskab. Men jeg anerkender også folks ret til selv at vælge, hvilken type behandling, de sætter deres lid til, og dermed hvilken behandlingsform, de ønsker.
 6. Hvad har været den største udfordring i din karriere (en kompleks operation, forretningsudvikling, osv.)?
  Det mest udfordrende øjeblik i min karriere opstod nok for tolv år siden, da jeg besluttede at stoppe på universitetshospitalet og i stedet arbejde i en privat praksis. På det tidspunkt var private klinikker stadig en sjældenhed i Litauen.
 7. Hvorfor har nogle forskelligt farvede øjne?
  Øjnene er to separate organer. Den menneskelige krop er aldrig perfekt symmetrisk. Nogle gange kan forskellene være mere synlige. Det er forklaringen på, at der findes mennesker med forskelligt farvede øjne.
 8. Når vejret er blæsende og koldt, begynder øjnene at løbe i vand. Kan du forklare hvorfor?
  Øjne er meget følsomme og kræver omhyggelig pleje. Kold vind aktiverer en defensiv reaktion i øjet på grund af det ugunstige vejrforhold, og derfor løber øjnene i vand.
 9. Hvad er bygkorn, og hvilken behandling er den mest effektive?
  Hvis det drejer sig om et rigtigt bygkorn, vil varme omslag og antibiotika i form af dråber eller salve altid hjælpe. Men det bedste vil naturligvis være at henvende sig til en læge. Kun en læge kan stille den rigtige diagnose og give den mest hensigtsmæssige behandling.
 10. Hvad bruger du din fritid på?
  Jeg rejser med min familie. Vi tager på forskellige ture – kortere udflugter på cykel eller i bil og længere rejser med fly.

Hvis du har behov for professionel hjælp fra en øjenlæge, vil oftalmolog Lina Socevičienė, som har 17 års erfaring, besvare alle dine spørgsmål om øjet og øjensygdomme. Vores læger står altid klar til at hjælpe dig med råd og vejledning.